Gurmánská soutěž

Soutěž s recepty začíná

Gurmánská soutěžJak jsme  slíbili, uspořádali jsme Gurmánskou soutěž. Zatím jste nám poslali dva recepty, které Vám dnes představujeme. Prvním jsou kuřecí prsíčka zapečená s pórkem z kuchyně paní Rybchanské. Druhým receptem je rybí polévka z Amura od paní Titlbachové. 

Jak hlasovat?

Hlasování se může zúčastnit kdokoli, kdo je registrovaný na Facebooku, jednoduchým kliknutím na tlačítko "To se mi líbí" u fotografie pokrmu. Kdo ještě nemá účet na Facebooku, může si ho vytvořit zde. Hlasování probíhá do konce ledna, tedy do 31.1.2013.

Cena pro vítěze

A na co se může těšit výherce? Ke kompletní kuchyni dostane zdarma myčku Beko DIN 1530 N v ceně 7990,- Kč.

Kuřecí prsíčka zapečená s pórkem

Kuchařka: Paní Rybchanská.

Suroviny: kuřecí prsa, pórek, sůl, pepř.

Postup: Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pórek nakrájíme na kolečka. Prsíčka prudce osmahneme na rozehřáté pánvi 1 - 2 minuty z každé strany. Vložíme do pekáče, pokapeme olejem a posypeme pórkem. Zapékáme v troubě 20 min při teplotě 210 stupňů celsia.

Jako příloha se výborně hodí čínské nudle.

Suroviny: čínské nudle, olej, sójová omáčka, kari.

Nudle uvaříme podle návodu uvedeného na balení. Na pánvi smícháme trochu oleje, sojovou omáčku a špetku kari koření. Přidáme nudle a osmahneme.

Rybchanská_Kuřecí prsíčka zapečená s pórkem Rybchanská_Kuřecí prsíčka zapečená s pórkem
 Hlasuj zde:

Rybí polévka z amura

Kuchařka: Paní Titlbachová.

Suroviny: kořenová zelenina, máslo, hladká mouka, vnitřnosti a hlava Amura, bílé pečivo, sůl, trošek muškátového ořechu.

Postup: Do osolené vody přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a krátce povaříme. Hlavu Amura bez skřelí zalijeme vodou a zvlášť vaříme asi 10 minut. Potom z hlavy obereme maso a přídáme ho do polévky i s proceděným vývarem z hlavy. Polévku zahustíme jíškou, přidáme dobře oprané vnitřnosti a polévku asi 15 minut povaříme. Před podáváním ji okořeníme muškátovým oříškem. Podáváme s osmaženou houskou.

Titlbachová_Rybi polevka z Amura Titlbachová_Rybi polevka z Amura

Hlasuj zde:

Výdejní místo a expedice internetového prodeje:

České Mládeže 594/33, Hala 1, 460 06, Liberec 6, MAPA
Telefon: +420 774 494 471, info@zadaranabytek.cz