Festival Wonderland představí britskou legendu DJ Fooda

Festival Wonderland představí britskou legendu DJ Fooda

V Brništi na Českolipsku proběhne o víkendu 15. – 17. srpna třetí ročník festivalu Wonderland 2014. Vstupné na akci je dobrovolné. Jako hlavní hvězda vystoupí DJ Food, zástupce britského labelu Ninja Tune.

V areálu lesního zátiší u obce Brniště na Českolipsku proběhne v polovině srpna již třetí ročník multižánrového hudebního festivalu Wonderland, který si i letos udrží koncept založený na dobrovolném vstupném, nabídne tři hudební scény a bohatý doprovodný program. Návštěvníkům nebudou kazit zážitek žádné ploty nebo lustrování obsahu tašek a kabelek nesympatickou ochrankou. Přitom je jen na jejich uvážení a možnostech, nakolik se rozhodnou pořadatelům přispět. Program festivalu je letos opět nabitý zajímavými jmény, z nichž tím největším lákadlem bude audio-vizuální show DJ Fooda, jednoho z nejsilnějších zástupců britského labelu Ninja Tune.

Festival odstartuje v pátek 15. srpna a potrvá celý víkend. „Letos se nám podařilo přesvědčit k vystoupení významnou osobnost londýnské hudební scény a věříme, že přiláká hodně fanoušků. Vystoupí zde ale i zajímavá česká jména včetně lokálních hudebních projektů,“ říká organizátor festivalu Wonderland 2014 Jan Bičák.

Lokálními zástupci v programu jsou například triphopoví Monoskop z České Lípy, projekt Loopstation z Liberce, či mladá reggae krev z blízkého Cvikova. Festival Wonderland 2014 dále představí pražský jednočlenný projekt Sonority, funky-disco band United Heads či královéhradecké uskupení Real Transported Man. V programu dále najdete zástupce alternativní scény Meccaverius Society, či frýdecko-místecký Bandjeez Davida Stypky. DJ šapitó nabídne hudební výběr od funku po taneční elektroniku a letošní novinkou je FUSION scéna, kde si můžete vychutnat převážně deephouse a klubové techno na zvukové technologii Cerwin Vega. O vizuální podobu Wonderlandu se znovu postará skupina umělců Kino CirKus, A4P a MXvisualstation. Díky nim dostane lesní amfiteátr opět zcela nový rozměr.

Letošní festival osvěží, stejně jako loni, pivo Wlnozubec, které speciálně pro Wonderland 2014 uvařil pivovar U Bulovky. „Všichni, které koncept předešlých ročníků potěšil, se nemusí obávat ani letos zásadnějších změn. Pivo bude opět jako křen a vstupné zůstává nadále dobrovolné. Doufáme, že lidé naši snahu ocení, respektive přispějí na organizaci festivalu a budeme moci za rok společně v započaté tradici pokračovat,“ dodává Jan Bičák. Parkovné je jednotné a to 150 korun včetně místa pro postavení vlastní stanové základny. Všem hladovým nabídne masité i vegetariánské dobroty občerstvení Waipawa.

Z doprovodného programu stojí za zmínku nově zřízená cyklodílna, u které bude k dispozici jedinečná cyklodráha, na níž si budou moci vyzkoušet své jízdní schopnosti ti nejmenší návštěvníci festivalu. Děti se mohou vyřádit i na skákacím hradu a pro ty opravdu zvídavé, co se rády učí novým věcem, bude připravena tradiční COOL-DJ-SCHOOL pod vedením lektorů z Inside Kru DJs. Nejenom jejich tatínci se mezitím mohou přiučit řemeslu v řezbářském workshopu, nebo si osvojit techniku sítotisku. Za neziskový sektor uveďme například sdružení Devět životů, které se stará o opuštěné kočky. Řidičům jistě přijde vhod využít možnost alkotesteru na stánku Sananim. Více o programu a další užitečné informace najdete na stránkách festivalu http://www.w-wland.cz

-WL-

Výdejní místo a expedice internetového prodeje:

České Mládeže 594/33, Hala 1, 460 06, Liberec 6, MAPA
Telefon: +420 774 494 471, info@zadaranabytek.cz